Ζωντανές χελώνες για σουβενίρ στην Κίνα :Διαμαρτυρηθείτε

Σε εμπορικούς δρόμους στην Κίνα, οι τοπικοί πωλητές βρήκαν ενα νέο τύπο souvenir  να πουλάνε. Zωντανές χελώνες σαν σουβενίρ! Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ισχυρίζεται ότι τα μικρά χελωνάκια ζουν για ένα με τρεις μήνες μέσα στο σακουλάκι όπου τα έχει σφραγισμένα και τα πουλά έναντι 5RMB περίπου 0,60 Ευρώ, άραγε πόσες μικρές χελώνες έχουν βρει έτσι θάνατο;;
Οι πωλητές τοποθετουν ειτε μια μικρή χελώνα Βραζιλίας ή δύο μικρά Kingfish σε επτά εκατοστών πλαστική σακούλα και γεμίζοντάς το με ένα "herbal solution», η οποία υποτίθεται ότι θα προμηθεύει το ζώο με θρεπτικά συστατικά και ζωοτροφή για μήνες. Στη συνέχεια συνδέεται με ένα μπρελόκ μετάλλου και πωλείται ως "ζωντανό μπρελόκ ζώων".

Το γεγονός  είναι ότι αυτά τα φτωχά πλάσματα πιθανόν πεθάνουν μέσα σε ώρες ή ημέρες, λόγω της έλλειψης οξυγόνου στα σακουλάκια. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να τροφοδοτήσει το οξυγόνο τους ή τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών και αφήνονται να λιμοκτονήσουν αργά και / ή να πάθουν ασφυξία μέχρι θανάτου. Εάν η αρχική έλλειψη οξυγόνου δεν τα σκοτώσει, το σοκ του να είναι στριμωγμένα σε ένα μικρό σάκο και  να σπρώχνονται μέσα στην τσέπη κάποιου για το σύντομο υπόλοιπο της ζωής τους, θα το πετύχει σίγουρα.
Το να κρατά κανείς τα ψάρια και τις χελώνες σε αυτές τις συνθήκες είναι σκληρότητα και βάναυσο και οδηγεί στον αργό θάνατο χιλιάδες από αυτά τα θαλάσσια ζώα κάθε χρόνο. 
Το χειρότερο είναι ότι αυτή η αφύσικη ενθυλάκωση για αυτά τα όμορφα πλάσματα είναι νόμιμη στην Κίνα!
Πρέπει να σταματήσουμε την κινεζική κυβέρνηση και πλανόδιους πωλητές, πριν είναι πολύ αργά και αυτά τα θαυμάσια ζώα εξαφανιστούν λόγω άπληστίας,  ενώ εγωιστές πωλητές προσπαθούν να βγάλουν χρήματα από αυτά.

Παρακαλούμε υπογράψει τις Petitions:
TRADE OF KEY-CHAINS WITH ALIVE ANIMALS !!
►PET.1.http://www.change.org/en-GB/petitions/stop-living-creatures-being-sold-as-keyrings
►PET.2.http://www.change.org/en-CA/petitions/chinese-vendors-selling-live-turtles-fish-in-plastic-baggies-as-keychains
►PET.3.http://forcechange.com/16023/stop-the-use-of-living-creatures-in-key-chains/
►PET.4.http://www.change.org/petitions/chinese-government-and-street-vendors-stop-selling-brazil-turtles-and-kingfish-as-live-souvenirs-in-china

 Πηγή:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=240033829460384&set=o.283283091713648&type=3&theater

0 Response to "Ζωντανές χελώνες για σουβενίρ στην Κίνα :Διαμαρτυρηθείτε"

Δημοσίευση σχολίου